Home Clinica Preturi operatii Galerie foto Galerie video Impresii Contact
Romana English Russian
Chirurgie estetica
Puterea de a transforma!
Ridicarea și mărirea sânilor

INTRODUCERE
S-a constatat că uneori în timpul lactaţiei sânul mic să crească considerabil în volum. Datorită acestei creşteri tegumentul mamar se extinde, iar după involuţia postlactică este posibil ca pielea sânului să nu se retracte la dimensiunile iniţiale. Pentru un rezultat mult mai bun, cele două tehnici, mastopexia şi augmentarea mamară, se pot combina. Deşi au aparent scopuri "conflictuale" cele două metode de multe ori reprezintă nu numai soluţia ideală, ci şi singura posibilă. Nu trebuie privită aceasta metodă ca o tehnică nouă, sunt două intervenţii efectuate simultan cu toate criteriile aferente specifice fiecarei operaţii.

Mulţi chirurgi preferă rezolvarea acestei situaţii în două etape distincte: în prima etapă ridicarea sânului iar în a doua etapă augmentarea cu implanturi. Clasificarea lui Regnault este foarte utilă, şi cuprinde următoarele:
Gradul I - sau ptoza minoră - mamelonul este la nivelul şanţului inframamar;
Gradul II - sau ptoza moderată - mamelonul este inferior de şanţul inframamar, dar nu atinge nivelul conturului inferior al sânului;
Gradul III - sau ptoza severă - mamelonul este inferior de şanţul inframamar şi se află la nivelul conturului inferior al şanţului;
Ptoza glandulară - mamelonul se află deasupra şanţului inframamar iar glanda este cazută mult peste şanţ.
Pseudoptoza - sau ptoza tegumentară - mamelonul se află deasupra şanţului inframamar iar glanda este hipoplazică şi tegumentul cade peste şanţ.
Unele dintre paciente care se adresează la medicul estetician au în vedere numai ridicarea sânilor, altele numai mărirea. Există trei tipuri de mastopexie care se folsesc împreună cu mărirea sânului:

Mastopexie periareolară - va exista doar o cicatrice circulară în jurul areolei. Mastopexie cu cicatrice verticală - la cicatricea periareolară se adaugă o cicatrice verticală care porneşte din cel mai decliv punct al areolei şi ajunge până în şanţul submamar. Mastopexie cu cicatrice în "T" inversat sau în "ancoră"

RISCURILE OPERAŢIEI

Riscurile care presupun aceasta intervenţie sunt similare celor în cadrul augmentării mamare şi ridicării.

INTERVENŢIA CHIRURGICALĂ

Intervenţia chirurgicală variază în funcţie de metoda de mastopexie aleasă. Oricum sunt două intervenţii efectuate simultan şi durata totală rezultă din sumarea fiecareia dintre ele. Durata totală variază între 3 ore şi 5 ore. Veţi avea dureri moderate la nivelul muşchilor pectorali, iar sânii vor fi edemaţiaţi (tumefiaţi) câteva zile. Veţi purta un bandaj elastic compresiv. Control şi pansament, la 2 zile. După 12-14 zile se vor extrage firele de sutură. Va trebui sa purtaţi o bustieră cu dimensiunile cupei pe care vi se vor comunica după intervenţie pe care va trebui să o purtaţi continuu 2 luni. Până la extragerea firelor de sutură nu veţi putea face baie pentru a proteja pansamentele.

CONCLUZII

Important este ca fiecare să se simtă bine "în pielea lui".

Galerie foto - Ridicarea și mărirea sânilor
Doctor Viorel Cotea - 35 de ani de chirurgie estetica
Or. Chișinău, str. M. Lomonosov 37, tel./fax 288 726
Copyright © Clinica Dr. Cotea